perjantai 17. helmikuuta 2017

Viimeaikaisia treenejä

Heikkoja lenkkejäni ovat treenisessioiden suunnittelu (öhömm mitäs sitä tekisi, noh tehdäänkös näin ja kappas ei tehdäkkään, tehdääs jotakin muuta..) ja toiminnallinen palkkaaminen. Olen yrittänyt joka päivä leikkiä koirien kanssa. Iines voisikin palkkaantua leikistä, Ringo tuskin koskaan tulee innostumaan leikistä niin paljon, että se toimisi sille palkkiona. Yritän kuitenkin saada leikkimisen rutiiniksi, että vähintään kerran päivässä leikitään yhdessä ja sitä kautta lähden kokeilemaan leikillä palkkaamista. Erilaisia palkkaustapoja on kuitenkin kouluttajan hyvä osata ja opetella. Namin koira syö sekunneissa tai millisekunneissa, jotta leikki tuntuisi koirasta palkalta, pitää sitä leikkiä kuitenkin useampia sekunteja. Namien avulla pystyy tekemään paljon toistoja peräkkäin ja pitämään tarkemman vahvistetiheyden yllä. Leikin avulla kiihkeä koira kiihtyy lisää ja rauhallinen koira saa lisäpuhtia. Sen takia kai sitä leikillä niin moni tykkää palkata, koirien halutaan nykypäivän harrastuksissa olevan kamalan kiihkeitä ja säpäköitä. Treenisessio itsessään jo yleisesti ottaen nostaa koiran virettä ja lisää stressihormoneita, käytettiin palkkana sitten ihan mitä tahansa. Jotenkin namipalkkaus on vaan omasta mielestäni ihan hirmuisen kätevää ja turvallista, koiran pitää joka tapauksessa syödä elääkseen.

Olen huono suunnittelija. Olen huono kirjaamaan asioita ylös. Joten olen yrittänyt panostaa treenisettien suunnitteluun. Päätän etukäteen mitä teen ja yritän laskea toistojen määrän. Tällä hetkellä treenisetit ovat keskittyneet Ringoon. Ringon kanssa ollaan vahvistettu taukokäytöstä, ollaan nimetty luopumista ("jätä") ja vahvistettu käsikohdetta. Käsikohde ja "jätä" olisi tarkoitus saada siirrettyä kotimatolta muihinkin ympäristöihin, toimii sisätiloissa jo muuallakin, mutta ulkona ei, eli siis lähinnä tarkoitus olisi saada siirrettyä nämä käytökset mukavasta sisäilmasta ulkoilmaan. Ja tietysti ollaan ihan hullusti treenattu luoksetuloa! Olipa hieno päivä tuo ystävänpäivä, lämmintä oli ja saatiin nauttia aamupäivä ulkoilusta. Oli pitkästä aikaa sian kieltä mukana ja kuinka tomerana pikkukoira olikaan, se ei ole vielä kertaakaan tehnyt sellaista toistomäärää vauhdikkaita luoksetuloja (valehtelematta varmaan 20 toistoa) ja tarjonnut seuruuta ja kontaktia todella kivalla vireellä.

Iines on treenanut toki mukana, mutta sellainen suurin fokus on nyt ollut kuitenkin Ringossa.  Ollaan harjoiteltu ja vähän kokeiltu erilaisia kotijumppa -juttuja Iineksen kanssa. Ajattelin kotijumpasta tehdä jossakin vaiheessa oman kunnollisen postauksen, kunhan saan materiaalia kasaan. Koirien aktivointiin liittyvää materiaalia tulossa myös myöhemmin lisää.




Myöhästyneet ystävänpäivä toivotukset vielä tänne blogin puolelle! Ystävänpäivä on kyllä joka päivä, ainakin näiden karvakamujen seurassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti