lauantai 13. elokuuta 2016

"Operaatio" Ringo

Heinäkuussa tutustuin tomeraan pikkukoiraan Ringoon. Treenailtiin yhdessä kontaktia, kohteita, luopumista, hihnakäytöstä ym. perus juttuja. Ringo on asunut kaksi elinvuottaan lapsiperheessä, jatkuvan härdellin takaavat kolme pientä lasta, jotka leikkivät kahdessa kerroksessa. Ringosta oli tullut vilkkaassa ympäristössä erittäin haukkuherkkä, se reagoin kaikenlaisiin ääniin haukkumalla voimakkaasti. Koira oli myös erittäin rauhaton, eikä missään olosuhteissa hiljaa paikallaan oleminen tuntunut onnistuvan millään.

Perheen elämäntilanne on sen verran stressaava tälle pienelle kaverille, että päädyimme siihen, että Ringo pieni rinkula muutti meidän luokse asumaan. Katsomme myöhemmin, mikä Ringolle olisi parhaaksi ja miten koira vastaanottaa tämän uuden paikan ja koulutuksen, jääkö se kenties meille, vai palaako kotiin.

Ringo on nyt ollut meillä muutaman päivän ja muutos on huomattava. Ensimmäisen päivän aikana, mielessäni kävi pelko, että haukkasinkohan liian ison palan. Koira ei meinannut rauhoittua millään, se piti koko ajan jotain ääntä ja pyöri jaloissa. En ajatellutkaan, että mikään velho osaisin olla, että koira rauhottuisi yhdellä taikaiskulla ja muutamalla loitsulla. Levottomuus oli jotenkin vaan ihan uskomatonta ja minulle itselleni ihan uutta, joten tietysti pieni epävarmuus häilyi mielessäni.

Muutaman päivän jälkeen koira on selvästi rauhoittunut, se nukkuu päivälläkin, eikä koko ajan säntää minun perään, jos touhuan kotosalla jotakin. Eikä se hauku koko aikaa, se haukahtelee välillä joillekkin äänille, mutta hiljenee kuitenkin nopeasti. Toki vielä tulee tilanteita, joissa koira haukkuu enemmän, mutta mitään jatkuvaa räkyttämistä ei onneksi ole tarvinnut kuunnella.

Ringon koulutuksesta ja matkasta tulen raportoimaan myös tänne blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti